top of page
Writer's pictureJordi Terrats Molina

Com marcar un terreny? - El primer pas per construir...

Tota obra d'arquitectura comença marcant el terreny...

Arquitectes Barcelona - Terrats Arquitectura Avui marquem els fonaments de l'estructura al terreny per iniciar la construcció d'un habitatge unifamiliar a VIlanova i la Geltrú en camí Fons de Somella. Us expliquem com es fa:


El nostre client ens va triar per estar encantat amb dos edificis més que ja construïm en aquest mateix carrer. Una cosa semblant al que va passar a Carrer De La Via Làctia, Barcelona, ​​on vam acabar construint 26 habitatges, per a diferents clients satisfets que ens recomanaven als seus veïns.


Al gra!


Marcar els fonaments al terreny és el primer pas per a qualsevol construcció d'aquest tipus, el procediment és el següent:


Material:


Portar els plans de sabates i riostes de sabates amb les cotes exactes, varetes, taps de varetes vermells (encara no col·locats a les fotografies), mínim 2 cintes llargues (30m+) de fibra de vidre, guix i fil.


Execució:


1- Trobar una referència encertada al terreny, ajudant-se de distàncies des del carrer, pals delimitadors de terreny o distància amb el veí.


2- A partir d'una referència encertada, treure els punts dels centres dels pilars, ajudant-se del mètode de Pitàgores (3,4,5-6,8,10...) per treure perpendiculars i paral·leles. Per fer-ho de manera eficaç, necessitaràs les dues cintes de fibra de vidre.


3- Clavar una vareta d'acer al terreny a cada punt trobat amb el mètode anterior. Sol ser necessari ajudar-se d'un mall per aconseguir-ho.


4- Llençar un fil de vareta a vareta, de manera que quedi seguint el pla de sabates i riostes.


5- Col·locar abundant guix seguint el recorregut d'aquest fil, de manera que al terreny queda dibuixat el planol a escala 1:1 de la fonamentació.


6- En acabar comprovar que totes les mesures quadren i sobretot la perpendicularitat de les línies a escaire. És molt important que el marcatge s'executi correctament, ja que si alguna cosa es fa malament, després hi haurà problemes greus a l'obra. Per això a Arquitectes Barcelona-Terrats Arquitectura preferim anar els arquitectes a fer-ho en persona.


Aquestes línies serviran com a guia per a l'excavació, que un cop acabada donarà pas al formigoneig de sabates i riostes, a partir de les quals podrem començar a construir el nostre edifici amb fonaments.


Moltes gràcies pel vostre temps i esperem que us hagi resultat útil!

25 views0 comments

Comentários


bottom of page